Topli napitak od kave
Sastojci:
300 ml mlijeka
50 g čokolade za kuhanje
1 žlica smeđeg šećera
1vanilin šećer
1/2 žlice mljevenog cimeta
1 žlica instant kave
50 ml bijelog ruma
200 ml slatkog vrhnja za šlag
Priprema:
Mlijeko zakipite i maknite s vatre.Dodajte čokoladu za kuhanje,smeđi šećer,vanilin šećer,cimet, a zatim posudu vratite na vatru i uz stalno miješanje kuhajte 10 do 15 minuta. Umiješajte kavu, bijeli rum i zajedno kuhajte još 1 minutu.Slatko vrhnje istucite u čvrsti šlag i lagano umiješajte u još toplo mlijeko s čokoladom.Napitak poslužite dok je topao.
Topla čokolada sa narančom
Sastojci:
200 ml mlijeka
100 ml slatkog vrhnja
100 ml soka od naranče
1 žlica kakao instant napitka
1 žlica čokolade u prahu
1 rebro mliječne čokolade
1 rebro čokolade sa lješnjacima
malo naribane narančine korice
Priprema:
Mlijeko i slatko vrhnje staviti kuhati na laganoj temperaturi, za 2 do 3 minute dodati čokolade u rebrima ,
zatim dodati kakao,čokoladu u prahu i sok od naranče, stalno miješati, kuhati par minuta dok se dobije gusta smjesa, na kraju staviti narančinu koricu. Doza se povećava ako se želi veća količina,
ovo bi bilo za 2-3 osobe.
Kompot od jabuka
Operite,oljuštite i isjecite na kriške 500g jabuka. Izvadite sjemenke pa očišćene kriške stavite u 500ml kipuće vode. Dodajte 40g šećera, kesicu vanilinog šećera i štapić cimeta.Sve kuhajte 10 do 15 minuta.Kad se malo prohladi , dodajte polovinu limuna isječenu na kolutiće,kako biste zadržavali vitamin C.Po želji, u kompot možete da dodate i malo bijelog vina ili ruma.
Čaj od limuna
Limune rezati na osmine, staviti u 3/4 litre vode i čekati da provri. Dodajte šećer i cimet.Kuhati dok
ne zakipi.Čaj poklopiti i čekati da se ohladi. Čaj piti topao, a po potrebi ga možete dodatno zasladiti.
Bijela vruća čokolada
Sastojci:
4 dl mlijeka
malo praha vanilije
100 g razlomljene bijele čokolade
1 žlica kokosovog ulja
tučeno slatko vrhnje
malo sirupa od višnje ili brusnice
nekoliko odkoščenih višanja ili brusnica za ukras
Priprema:Pomiješati u posudu mlijeko, čokoladu i prah vanilije te miješati dok se čokolada ne rastopi ali paziti da ne zavrije. Skinuti s vatre, dodati žlicu kokosovog ulja, preliti u visoke staklene čaše i ukrasiti tučenim slatkim vrhnjem, sirupom od višnje ili brusnica te cijelim višnjama ili brusnicama.
Uživajte u ispijanju ovih toplih napitaka veliki pozzzz od
BLOSSOM!
Nema komentara:
Objavi komentar